Μαρμελάδες St. Dalfour: το τέλειο συνοδευτικό τυριών. Τι πιο εύκολο, ανάλαφρο και γευστικό από ένα πλούσιο πλατό τυριών, μερικά δροσερά φρούτα και ένα καλό κρασί!
Οι μαρμελάδες St. Dalfour είναι σίγουρα το τέλειο συνοδευτικό που θα απογειώσει γαστρονομικά τις γεύσεις των τυριών και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας! Σε σύγκριση με τις κοινές μαρμελάδες, οι St. Dalfour προσαρμόζονται καλύτερα σε γαστρονομικές χρήσεις. Παρασκευάζονται 100% από φρούτα και δεν περιέχουν ζάχαρη. Γλυκαίνουν φυσικά και απαλά, μόνο από τα φυσικά σάκχαρα φρούτων, διατηρώντας έτσι ολοζώντανη και δυνατή την γεύση των φρούτων, που βρίσκονται Αυτός είναι κι ο λόγος που οι μαρμελάδες St. Dalfour ενδείκνυνται περισσότερο από άλλες για μαγειρική χρήση. Αντί να καλύπτουν, αναδεικνύουν τις γεύσεις που συνοδεύουν.
Ένα πλήρες λοιπόν πλατό τυριών θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα τυρί από κάθε κατηγορία. Δείτε για κάθε τυρί ποιά μαρμελάδα St. Dalfour του ταιριάζει:
♦ τα κρεμώδη τυριά με κρούστα (brie, camembert) με την πλούσια βουτυράτη τους γεύση, κάνουν πολύ καλή παρέα με τις ημίγλυκες μαρμελάδες κόκκινων φρούτων, όπως είναι η St. Dalfour Βατόμουρο, η St. Dalfour Μαύρο Μούρο, η St. Dalfour Φραγκοστάφυλο ή η μοναδική St. Dalfour Κράνμπερυ με Μύρτιλο!
♦ τα κίτρινα σκληρά τυριά με έντονη γεύση (κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, cheddar, παρμεζάνα κ.α.) “τραβάνε” κάτι πιο γλυκό, όπως την St. Dalfour Ροδάκινο ή την St Dalfour Βερίκοκο.
Ενώ το σκληρό κατσικίσιο τυρί ταιριάζει εξαιρετικά με την St. Dalfour Βασιλικό Σύκο!
♦ η δυνατή γεύση των μπλε τυριών (ροκφόρ, blue Stilton, gorgonzola) εξισορροπείται τέλεια με την απαλή γλυκιά γεύση της St. Dalfour Αχλάδι ή της St. Dalfour Δαμάσκηνο Mirabelle.
♦ τα λευκά φρέσκα τυριά (μανούρι, φέτα, φρέσκια μυζήθρα, μαλακό κατσικίσιο) αγαπάνε τη St. Dalfour Πορτοκάλι ή, την πιο πιπεράτη εκδοχή, τη μοναδική St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ!
Tip 1: βγάλτε τα τυριά από το ψυγείο μισή ωρίτσα πριν τα σερβίρετε. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ελευθερώσουν όλη τη γεύση και τα αρώματα.
Tip 2: Η τοποθέτηση των τυριών στην πιατέλα γίνεται σε απόσταση το ένα από το άλλο και ανάλογα με τη γευστική τους ένταση ξεκινώντας από το πιο ελαφρύ φρέσκο τυρί στο κέντρο, συνεχίζοντας δεξιά με τα πιο ώριμα τυριά και φτάνοντας προς τα έξω με τα κίτρινα σκληρά τυριά.
Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας…