Tούρτα espresso, λευκής σοκολάτας με κρέμα St. Dalfour Κάστανο

Η απόλυτη πρόταση για τούρτα από τον σεφ Δημ. Σκαρμούτσο, με τη ξεχωριστή γεύση κρέμα St. Dalfour Κάστανο!

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι:
♦ 180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 180 γρ. άχνη ζάχαρη
♦ 3 αβγά
♦ 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
♦ 150 γρ. κρέμα κάστανο
♦ ¼ φλ. κονιάκ
♦ 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
♦ 50 γρ. φουντούκια, αλεσμένα στο multi
♦ 60 γρ. κακάο

Για την κρέμα espresso:
♦ ½ κ.γ. espresso σκόνη
♦ ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
♦ 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 2 ½ φλ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
♦ 200 ml κρέμα γάλακτος
♦ 200 γρ. λευκή σοκολάτα, σε μικρά κομμάτια

Για την γαρνιτούρα:
♦ 200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη + επιπλέον σε κομμάτια
♦ κάστανα, ολόκληρα
♦ φουντούκια, ολόκληρα

Κρέμα Κάστανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για το παντεσπάνι:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα. Ρίχνουμε ένα – ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα κάστανο St. Dalfour, το κονιάκ και χτυπάμε για 3 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, τα φουντούκια και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε για 30- 40 λεπτά. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα espresso:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη espresso με το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτουμε το μίγμα espesso – βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι, που έχει ήδη κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα 200 ml κρέμας γάλακτος και μόλις πάρει βράση, τη κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτετε τα μικρά κομματάκια λευκής σοκολάτας, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να “σταθούν”, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο καλύπτοντάς την με διάφανη μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα. Ρίχνουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας επάνω από την κρέμα espresso και επιστρέφουμε το ταψί στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. Κόβουμε την τούρτα σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα, γαρνίρουμε με κομμάτια κουβερτούρας, φουντούκια και κάστανα και σερβίρουμε.

Δείτε τη συνταγή στο www.dimitrisskarmoutsos.gr.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Scroll Up