fbpx

Τάρτα Λεμονιού με St. Dalfour Κράνμπερυ και Μύρτιλα

Εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με αυτό το ιδιαίτερο πιάτο

Μαρμελάδα St. Dalfour Κράνμπερυ και Μύρτιλα, 100% από φρούτα. Χωρίς ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα:

  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

  • 1 κονσέρβα συμπυκνωμένο γάλα
  • 6 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κρόκος αυγού

Για τη διακόσμηση:

  • 2 κουταλιές της σούπας St. Dalfour Κράνμπερυ και Μύρτιλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευάζουμε την τάρτα ανακατεύοντας το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί και στρώνουμε με ένα κουτάλι. Ψήνουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά και την απλώνουμε ομοιόμορφα στην τάρτα. Σκορπάμε από πάνω 2 γεμάτες κουταλιές τους σούπας St. Dalfour Κράνμπερυ & Μύρτιλα. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα ή τη μύτη ενός μαχαιριού ανακατεύουμε απαλά τη μαρμελάδα και διακοσμούμε τη τάρτα με τον πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο!

Ψήνουμε για 18 έως 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρουμε. 

Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print