fbpx

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με St. Dalfour Άγρια Μύρτιλα

Εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας με αυτό το ιδιαίτερο πιάτο

Μαρμελάδα St. Dalfour Άγρια Μύρτιλα, 100% από φρούτα. Χωρίς ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά

ΥΛΙΚΑ

 Για τη ζύμη:
 
  • 100 ml γάλα
  • 1/8 φλιτζανιού υγρή μαγιά
  • 2,5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 κουταλιού της σούπας βανίλια σε σκόνη ή 1/2 κουταλιού της σούπας υγρή βανίλια
  • 2 αυγά
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο

Για τη γέμιση:

St. Dalfour Άγρια Μύρτιλα

Για το σιρόπι:

  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μείγμα της μαγιάς, τα αυγά και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 10 έως 15 λεπτά μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα. Δημιουργούμε μια μπάλα με το ζυμάρι και την τοποθετούμε σε μπολ το οποίο έχουμε λαδώσει. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο μας και με πλάθουμε το ζυμάρι μας σε ορθογώνιο σχήμα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα St. Dalfour Άγρια Μύρτιλα σε όλο το ζυμάρι, τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Κόβουμε το ρολό στη μέση και με τα δυο κομμάτια δημιουργούμε μια πλεξούδα. Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί, καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1,5 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 35- 40 λεπτά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα ενώ είναι ζεστό και περιχύνουμε με το σιρόπι. 

Καλή απόλαυση

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print