ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
♦ 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♦ 113 γρ. βούτυρο ανάλατο
♦ 1/4 κ.γ. αλάτι
♦ 1 μεγάλο κρόκο αβγού
♦ 3 κ.σ. κρύο νερό (προαιρετικά)
Για τη γέμιση:
♦ 500 γρ. τυρί κατσικίσιο
♦ 500 γρ. τυρί κρέμα
♦ 80 γρ. μαρμελάδα St. Dalfour Βασιλικό Σύκο
♦ 2 φρέσκα σύκα, κομμένα σε στρόγγυλες φέτες
♦ 1 φλ. καρύδια
♦ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
♦ φρέσκια ρίγανη, για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάμε στην πιο χαμηλή σκάλα για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη και να ξεκολλάει από τις άκρες του κάδου.Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά κρύο νερό. Καλύπτουμε τη ζύμη με μια μεβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε ένα μπολ ρίχνουμε το κατσικίσιο τυρί και το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη.
Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 28εκ. Με τον πλάστη απλώνουμε τη ζύμη και την μεταφέρουμε στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της τάρτας και την ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς ξεροψημένο χρώμα.
Αφού κρυώσει λίγο, ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των τυριών. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα Σύκο St. Dalfour σε όλη την επιφάνεια της τάρτας. Τοποθετούμε τις φέτες σύκου και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Επιστρέφουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκια ρίγανη. Την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και την σερβίρουμε ζεστή.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…