fbpx

Ανεμόμυλοι με Τυρί Κρέμα και μαρμελάδα St. Dalfour Φραγκοστάφυλλο

Μια εντυπωσιακή gourmet συνταγή, με τη μοναδική φυσική γεύση της μαρμελάδας St. Dalfour Φραγκοστάφυλλο

ΥΛΙΚΑ

Για τους ανεμόμυλους: (12 κομμάτια)

♦ 2 Φύλλα Σφολιάτας
♦ 12 κ. γλ. Μαρμελάδα St. Dalfour Φραγκοστάφυλλο
♦ 1 Αβγό
♦ 2 κ.σ. Γάλα

Για την κρέμα:

♦ 240g Τυρί Κρέμα
♦ 2 κ. γλ. Βανίλια Υγρή
♦ Ξύσμα από 1 Λεμόνι
♦ 2 κ.σ. Ζάχαρη Καστανή

Για την Διακόσμηση:

♦ Άχνη Ζάχαρη & Φρούτα του Δάσους

Κρέμα Φραγκοστάφυλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για την κρέμα: Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, την υγρή βανίλια, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Για τους ανεμόμυλους: Απλώνουμε το ένα από τα δύο φύλλα σφολιάτας σε μια επιφάνεια και το κόβουμε πρώτα στη μέση οριζόντια και στη συνέχεια κάθετα σε 3 ίσες λωρίδες, για να σχηματιστούν έξι τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε ένα από τα έξι αυτά τετράγωνα κάνουμε τα εξής: Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα στο κέντρο κάθε τετραγώνου. Από πάνω προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. Ξεκινάμε να χαράζουμε από κάθε γωνία του τετραγώνου με κατεύθυνση προς το κέντρο του, μέχρι να συναντήσουμε την γέμιση που έχουμε βάλει στο κέντρο.

Για να σχηματιστεί ο ανεμόμυλος: Έχουν σχηματιστεί 4 «τρίγωνα» ζύμης. Φέρνουμε την δεξιά γωνία του πρώτου τριγώνου που  να ακουμπήσει το κέντρο, επάνω στην μαρμελάδα. Συνεχίζουμε με τις αντίστοιχες δεξιές γωνίες και των υπόλοιπων 3 τριγώνων, τοποθετώντας την μία γωνία επάνω στην άλλη στο κέντρο και τις πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν η μια με την άλλη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια παραπάνω διαδικασία και για το 2ο φύλλο σφολιάτας. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε όλους τους ανεμόμυλους.  Ψήνουμε στους 180ο C βαθμούς για 20 λεπτά. Μόλις οι ανεμόμυλοι είναι έτοιμοι, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα του δάσους.

Καλή σας απόλαυση!

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Email
Scroll Up