fbpx

Μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλο, brie και μαρμελάδα St. Dalfour Φράουλα

μπέργκερ κοτόπουλου με μαρμελάδα

ΥΛΙΚΑ

  ½ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη,
  ½ κ.σ. αποξηραμένο δενδρολίβανο,
  ½ κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό,
  ½ κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι,
  ½ κ.σ. χοντρό αλάτι,
  2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα,
  4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου,
  2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες,
  2 κ.γ. ζάχαρη,
  1 κ.γ. κανέλα,
  στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ,
  4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες,
  ½ φλ. μαγιονέζα,
  1 μάτσο φρέσκο σπανάκι,
  120 γρ. τυρί brie, κομμένο σε φετάκια,
  4 κ.σ.  St. Dalfour μαρμελάδα Φράουλα

Μαρμελάδα Φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Τρίβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μίγμα μπαχαρικών. Σε ένα μεγάλο σχαροτήγανο ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά. Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου ψησίματος, μέχρι να φανούν τα σημάδια της σχάρας επάνω στα φιλέτα και να μαγειρευτεί το κρέας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα δυο φιλέτα κοτόπουλου. Πασπα-λίζουμε τα μήλα με ζάχαρη και κανέλα, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC . Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και λαδώνουμε την κομμένη πλευρά τους. Ψήνουμε τα ψωμάκια στο σχαροτήγανο, με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μίγμα της μαγιονέζας, τοποθετούμε μερικά φύλλα σπανάκι, φέτες ψημένου μήλου, φετάκια τυρί brie , αλείφουμε λίγο άλειμμα φράουλας, τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλου, από μία γενναιόδωρη κουταλιά άλειμμα φράουλας, καπακώνουμε και σερβίρουμε.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Email