fbpx

Brownies με βούτυρο αμυγδάλου & μαρμελάδα St.Dalfour

credits:@perchancetocook

Για τους λάτρεις των brownies που αγαπούν να δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό κάθε φορά, κάντε αυτή τη συνταγή για brownies με βούτυρο αμυγδάλου και μαρμελάδα St. Dalfour Μαύρο Κεράσι! Extra Tip: Tαιριάζουν εξίσου υπέροχα και οι St.Dalfour Βατόμουρο, Φράουλα και Μύρτιλο. Eσείς, ποια θα διαλέξετε;

BROWNIES

♦  1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή σταγόνες
♦  1⁄2 φλ. ζάχαρη καρύδας
♦  1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
♦  3 μεγάλα αυγά
♦  2/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου 
♦  1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα 
♦ 
1/4 κ.γλ. αλάτι 

ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ / ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

♦  2 κ.σ. μέλι
1/4 φλ. βούτυρο αμυγδάλου
♦ 
1/4 κ.γλ. αλάτι 
♦ 
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας 
♦ 
1/4 φλ. μαρμελάδα St Dalfour  Μαύρο Κεράσι (αλλά ταριάζουν και Βατόμουρο ή Φράουλα ή Μύρτιλο)

                ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C. Βεβαιωνόμαστε ότι η σχάρα του φούρνου βρίσκεται σε θέση πάνω από την μεσαία. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί διαστάσεων 20Χ20 cm 
  • Σε μπωλ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κομμάτια κουβερτούρας και ζεσταίνουμε στα μικροκύματα για 15’’, ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία πάλι για 15’’, συνεχίζοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα (συνολικά η διαδικασία διαρκεί περίπου ένα λεπτό).  Προσθέτουμε την ζάχαρη καρύδας  και τη βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα.
  • Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά ανακατεύοντας με το σύρμα  μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αρχίζει να πήζει.
  • Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπωλ προσθέτουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα,  το αλάτι και ανακατεύουμε. 
  • Στο μείγμα της σοκολάτας προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί και το αφήνουμε στην άκρη. 
  • Κατόπιν αναμειγνύουμε το μέλι με το βούτυρο αμυγδάλου, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνουμε πάνω στην ζύμη που έχουμε στο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε με τον ίδιο τρόπο κουταλιές από την μαρμελάδα. Δεν προσπαθούμε να στρώσουμε την επιφάνεια, θα πρέπει να τα αφήσουμε ακριβώς όπως έπεσαν. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μαχαίρι και δημιουργούμε “δύνες” με το βούτυρο αμυγδάλου και την μαρμελάδα για να έχουμε μια όμορφη διχρωμία με κυματιστή μορφή. 
  • Ψήνουμε στους 180o  για 40 λεπτά, ή μέχρι να τρυπάμε με οδοντογλυφιδα και να βγαίνει καθαρή.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print