Θα λατρέψετε αυτό το κρεμώδες cheesecake με κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα St.Dalfour και την ξεχωριστή βάση από μπισκότα και καρύδια.
Για τη βάση:
♦ 12 μπισκότα digestive
♦ 7 κ. σ. ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
♦ 1/2 φλ. αλεσμένα καρύδια
♦ 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
♦ Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση:
♦ 340 γρ κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 450 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
♦ 1 φλ. καστανή ζάχαρη
♦ 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 1,5 φλ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 4 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Μαύρο Κεράσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ένα ταψί στρογγυλό ταψί 25 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το ταψί, ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα. Τοποθετούμε το ταψί σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μην εισχωρήσει το νερό κατά την διαδικασία του bain marie.
2) Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη βάση. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο του ταψιού. Ψήνουμε για 10 λεπτά, το αφήνουμε στην άκρη και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175º C.
3) ‘Επειτα τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τα τυριά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1,5 λεπτό. Δεν αυξάνουμε ταχύτητα, για να μην μπει αέρας στο μείγμα.
4) Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας σταδιακά. Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
5) Μετά ρίχνουμε το μείγμα cheesecake στο ταψί και το χτυπάμε πάνω στον πάγκο για να έρθουν στην επιφάνεια όλες οι φυσαλίδες αέρα.
6) Τοποθετούμε το ταψί με το cheesecake μέσα σε ένα άλλο μεγαλύτερο ταψί το οποίο γεμίζουμε με νερό λιγότερο από το μισό, μέχρι τα τοιχώματα του ταψιού με το cheesecake. Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. Το cheesecake μας είναι έτοιμο όταν οι άκρες του έχουν σταθεροποιηθεί καλά και όταν το κέντρο έχει σταθεροποιηθεί αλλά εξακολουθεί να κουνιέται. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει για 1 ώρα, με την πόρτα του φούρνου ελαφρώς ανοιχτή.
7) Έπειτα τοποθετούμε το ταψί πάνω σε μια σχάρα, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από τα τοιχώματα και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για άλλη μια ώρα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Αφαιρούμε το χείλος και απλώνουμε την μαρμελάδα St.Dalfour Μαύρο Κεράσι πάνω στο cheesecake.
8) Έτοιμο να το απολαύσουμε!
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…