fbpx

Cheesecake με μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο

Cheesecake με μαρμελάδα
credits: @danamatenko

Αυτή η πεντανόστιμη συνταγή cheesecake υπόσχεται σε όποιον τη δοκιμάσει μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία που συνδυάζει τη μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο, τη λευκή σοκολάτα και τη τραγανή βάση από μπισκότα digestive. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Υλικά: 

Για τη βάση

2½ φλ. σπασμένα μπισκότα digestive
6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
♦ 
2 κ.σ ζάχαρη
♦ 
1/8 κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα cheesecake:

710 ml τυρί κρέμα
♦ 
1 φλιτζάνι ζάχαρη
♦ 
3 αυγά
♦ 
1/2 φλ. κρεμα γάλακτος
♦ 
1 φλ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
♦ 
1 φλ. μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C
  2. Βάζουμε τα μπισκότα digestive στο μπλέντερ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα της βάσης στον πάτο αντικολλητικής φόρμας με αποσπώμενο χείλος, διαμέτρου 24 cm. Ψήνουμε τη βάση στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια ανακατεύουμε ένα αυγό τη φορά και τέλος τη σαντιγί.
  5. Σπάμε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην βάση και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 40 λεπτά.
  7. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο όταν ροδίσει, για να μην σκουρύνει πολύ. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το cheesecake να σταθεί για  περίπου 30 λεπτά.
  8. Μόλις κρυώσει εντελώς, αλείφουμε όλο το cheesecake με τη μαρμελάδα St.Dalfour  Βατόμουρο.
  9. Γαρνίρουμε με φρέσκα βατόμουρα και επιπλέον σαντιγί.
  10. Απολαμβάνουμε!

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print