fbpx

Χειροποίητα ψωμάκια με μαρμελάδα St. Dalfour Τέσσερα Φρούτα

Χειροποίητα ψωμάκια με μαρμελάδα
credits: @st.dalfoursweden

Εύκολη συνταγή για χειροποίητα, αφράτα ψωμάκια με μαρμελάδα St.Dalfour Τέσσερα Φρούτα, ιδανικά για ένα υπέροχο και γευστικό πρωινό.

Υλικά: 

Για τα ψωμάκια:

25 γρ. φρέσκια μαγιά
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. μέλι
1/2 φλ. μέλι
660 –  770 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml γάλα
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 αυγό

Για τη γαρνιτούρα:

1 χτυπημένο αυγό
Παπαρουνόσπορος

 

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. 
  2. Θρυμματίζουμε τη μαγιά σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο από το γάλα. 
  3. Ανακατεύουμε το αλάτι και μια κουταλιά της σούπας μέλι. 
  4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το μέλι, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο. 
  5. Δουλεύουμε τη ζύμη προσθέτοντας σταδιακά αλεύρι, τόσο ώστε η ζύμη να είναι ελαστική. 
  6. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει κάτω από ένα πανί για 30 λεπτά.
  7. Ανοίγουμε τη ζύμη σε περίπου 15-16 κομμάτια, τα ανοίγουμε σε μήκη και τα στρίβουμε δημιουργώντας μικρούς κόμπους. 
  8. Τοποθετούμε τα ζυμαράκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν κάτω από ένα πανί για άλλα 30 λεπτά. Αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σπόρους παπαρούνας. 
  9. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 225 βαθμούς ή μέχρι τα ρολά να ροδοκοκκινίσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα στην επιφάνεια. 
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και όσο είναι ακόμα ζεστά τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με μαρμελάδα St.Dalfour Tέσσερα Φρούτα

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print