Μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλο, brie και μαρμελάδα St. Dalfour Φράουλα

Απολαύστε μία πεντανόστιμη δημιουργία του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου για μπέργκερ με φιλέτο κοτόπουλο, brie και St. Dalfour Φράουλα.

ΥΛΙΚΑ

  ½ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη,
  ½ κ.σ. αποξηραμένο δενδρολίβανο,
  ½ κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό,
  ½ κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι,
  ½ κ.σ. χοντρό αλάτι,
  2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για λάδωμα,
  4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου,
  2 πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες,
  2 κ.γ. ζάχαρη,
  1 κ.γ. κανέλα,
  στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ,
  4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες,
  ½ φλ. μαγιονέζα,
  1 μάτσο φρέσκο σπανάκι,
  120 γρ. τυρί brie, κομμένο σε φετάκια,
  4 κ.σ. άλειμμα φράουλα

Μαρμελάδα Φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το βασιλικό, το θυμάρι, το αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν. Τρίβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με το μίγμα μπαχαρικών. Σε ένα μεγάλο σχαροτήγανο ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά. Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου ψησίματος, μέχρι να φανούν τα σημάδια της σχάρας επάνω στα φιλέτα και να μαγειρευτεί το κρέας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα δυο φιλέτα κοτόπουλου. Πασπα-λίζουμε τα μήλα με ζάχαρη και κανέλα, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC . Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και λαδώνουμε την κομμένη πλευρά τους. Ψήνουμε τα ψωμάκια στο σχαροτήγανο, με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μίγμα της μαγιονέζας, τοποθετούμε μερικά φύλλα σπανάκι, φέτες ψημένου μήλου, φετάκια τυρί brie , αλείφουμε λίγο άλειμμα φράουλας, τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλου, από μία γενναιόδωρη κουταλιά άλειμμα φράουλας, καπακώνουμε και σερβίρουμε.

Δείτε τη συνταγή στο www.dimitrisskarmoutsos.gr.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Scroll Up