Γλυκόξινα φιλετάκια κοτόπουλου με μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ

Ο βραβευμένος σεφ Δημ. Σκαρμούτσος δημιουργεί μια ξεχωριστή συνταγή, εμπνευσμένη από την Ανατολή.

ΥΛΙΚΑ

♦ 80 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι και τζίντζερ
♦ 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
♦ 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
♦ 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
♦ 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
♦ 1 λεμόνι, χυμός
♦ αλάτι, κατά βούληση
♦ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
♦ 600 γρ.  φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες
♦ 3 κ.σ. ελαιόλαδο
♦ 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα για γαρνιτούρα

Πορτοκάλι & Τζίντζερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα, τη σάλτσα σόγιας, το  χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο  πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου και ανακατεύουμε ώστε το μίγμα να πάει  παντού. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη, μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε συνοδεία ρυζιού ή νούντλς.

Δείτε τη συνταγή στο www.dimitrisskarmoutsos.gr.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Scroll Up