Kέικ με μαρμελάδα St. Dalfour μαύρο Φραγκοστάφυλλο

Μία γλυκιά πρόταση του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου!

ΥΛΙΚΑ

 ½ φλ. μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο
 115 γρ. μαύρα φραγκοστάφυλλα + επιπλέον για γαρνιτούρα
 1 φλ. βούτυρο
 1 ¼ φλ. ζάχαρη
 μια πρέζα αλάτι
 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 4 αβγά
 1 ¾  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 ζάχαρη άχνη

Μαρμελάδα
Μαύρο Φραγκοστάφυλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα 26εκ. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει λεπτόρευστη. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η μαρμελάδα. Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, προσθέτουμε τα φραγκοστάφυλλα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, μία πρέζα αλάτι, το εκχύλι-σμα βανίλιας και χτυπάμε, μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα αβγά, ένα κάθε φορά και χτυπάμε μετά από κάθε προσθήκη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά  το μίγμα αλευριού-μπέικιν πάουντερ στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε το μισό μίγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο μίγμα τη μαρμελάδα με τα φραγκοστάφυλλα. Καλύπτουμε τη μαρμελάδα με το υπόλοιπο μίγμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.

Ξεφορμάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα. Γαρνίρουμε με φραγκοστάφυλλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Δείτε τη συνταγή στο www.dimitrisskarmoutsos.gr.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Scroll Up