Κρέμα μαστίχα με μαρμελάδα St. Dalfour Δαμάσκηνο και καρύδια

Ο Δημ. Σκαρμούτσος εμπνέεται από την ελληνική παράδοση & δημιουργεί μια ξεχωριστή γλυκιά συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

♦ 7 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
♦ 500 ml φρέσκο γάλα
♦ 500 ml  κρέμα γάλακτος
♦ 80 γρ. ζάχαρη
♦ 1 κ.γ. μαστίχα Χίου,
   θρυμματισμένη και χτυπημένη στο γουδί να γίνει σκόνη
♦ 100 γρ. μαρμελάδα St. Dalfour κίτρινο Δαμάσκηνο Mirabelle
♦ 1 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Μαρμελάδα
Δαμάσκηνο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ακριβώς πριν από το σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας Χίου.

Στύβουμε με τα χέρια τα φύλλα ζελατίνης να φύγουν τα επιπλέον υγρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το μίγμα, το αφαιρούμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε γυάλινα μπολ από μια κουταλιά μαρμελάδα κίτρινο Δαμάσκηνο και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Μόλις  κρυώσει η κρέμα, τη μοιράζουμε στα μπολ με τη μαρμελάδα. Επιστρέφουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ρίχνουμε άλλη μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα κίτρινο Δαμάσκηνο σε κάθε μπολ, γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.

Δείτε τη συνταγή στο www.dimitrisskarmoutsos.gr.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Scroll Up