Το πιο φρουτένιο, το πιο αρωματικό Στρούντελ με τη μαρμελάδα St. Daflour Τέσσερα Φρούτα! Φτιάξτε το και απολαύστε το!
ΥΛΙΚΑ
♦ λίγο βούτυρο για το ταψί
♦ 150 γρ. καρύδα τριμμένη
♦ 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για αλεύρωμα
♦ 6 κ.σ. μαλακή καστανή ζάχαρη (θα τη βρείτε σε όλα τα supermarkets)
♦ 150 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
λίγο αλάτι
♦ 100ml γάλα καρύδας
♦ 100ml γάλα
♦ 1 βάζο St. Dalfour 4 Φρούτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 45 x35 εκ. και το απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας, με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το χαρτί ψησίματος με τη μισή ποσότητα της τριμμένης καρύδας. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το φυτικό λίπος, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα μαρίζ, μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια μας για 1-2 λεπτά. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο 40×30εκ. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος, που έχουμε πασπαλίσει με καρύδα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα St. Dalfour Τέσσερα Φρούτα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα. Ρολάρουμε σφιχτά τη ζύμη με τη γέμιση με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος και τυλίγουμε το χαρτί σφιχτά γύρω από τη ζύμη.
Στη συνέχεια, τυλίγουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο και στρίβουμε τις άκρες να σφραγίσουν καλά. Τοποθετούμε μία σχάρα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε το τυλιγμένο ρολό πάνω σε αυτήν. Ρίχνουμε στο ταψί βραστό νερό, φροντίζοντας να μην ακουμπάει το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από ζύμη (μόνο με μαρμελάδα). Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε αμέσως.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…