ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
♦ 200 γρ. τυρί κρέμα
♦ 200 γρ. μαρμελάδα St. Dalfour Κουμκουάτ
Για το προζύμι:
♦ 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
♦ 20 γρ. χλιαρό γάλα
♦ 30 γρ. αλεύρι
Για τη ζύμη:
♦ 470 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♦ 200 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
♦ 1 κ.γ. αλάτι
♦ 1 κ.σ. μέλι
♦ το προζύμι
♦ 280 γρ. γάλα
♦ 1 αβγό, χτυπημένο, για επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα και τη μαρμελάδα Κουμκουάτ & ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο, μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για το προζύμι:
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό γάλα, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός. Αφήνουμε το προζύμι στην άκρη για 10 λεπτά να φουσκώσει.
Για τη ζύμη:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και το μέλι και στο τέλος το προζύμι, που φτιάξαμε προηγουμένως. Προσθέτουμε το γάλα στο τέλος και ανακατεύουμε φροντίζοντας, να απορροφηθεί καλά από όλο το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα απαλό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για 60 λεπτά να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη.
Ανοίγουμε ολοστρόγγυλα φύλλα πάχους 0,5 εκ. και τα χωρίζουμε σε 12 τρίγωνα. Τυλίγουμε τη ζύμη από τη μεγάλη πλευρά και στρίβουμε τις άκρες προς τα μέσα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC. Αφήνουμε τα κρουασάν να φουσκώσουν για 30 λεπτά και αλείφουμε το καθένα με το χτυπημένο αβγό με τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνουμε 20 -25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε τα κρουασάν από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανοίγουμε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος, τα γεμίζουμε με το μίγμα κρέμας τυριού-μαρμελάδας Κουμκουάτ και σερβίρουμε.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…