Εύκολη πάστα φλόρα με μαρμελάδα St. Dalfour

Πάστα φλόρα με μαρμελάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το γλυκό θα ενθουσιάσει τους πάντες. Δοκιμάστε την πιο ακαταμάχητη συνταγή για πάστα φλόρα που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα!

ΥΛΙΚΑ

♦ 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♦ 125 ζάχαρη άχνη
♦ 250 γρ. βούτυρο
♦ 4 αυγά
♦ 250 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
♦ 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα

Φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τα αυγά. Ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Είναι έτοιμη όταν τυλιχτεί σε μπάλα γύρω από τον γάντζο. 

Προαιρετικά καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη.

Απλώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα 25 εκ. και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να κολλήσει καλά στα τοιχώματα. Κόβουμε τη ζύμη που εξέχει και την κρατάμε για τη διακόσμηση. Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη.

Ανοίγουμε με τον πλάστη την υπόλοιπη ζύμη. Κόβουμε σε ίσου μεγέθους κορδόνια. Πλέκουμε τα κορδόνια οριζόντια και στη συνέχεια κάθετα πάνω στην τάρτα, ακουμπώντας στη μαρμελάδα. Με ένα πινέλο αλείφουμε με κρόκο αυγού τα κορδόνια της ζύμης.

Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πάστα φλόρα.

Δείτε τη συνταγή στο www.mamapeinao.gr

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print
Scroll Up