Μια εύκολη εορταστική συνταγή για χοιρινό κότσι με αρωματικό φρουτένιο γλάσο που θα φτιάξετε με την μαρμελάδα St. Dalfour!
ΥΛΙΚΑ
♦ 2 κιλά χοιρινό κότσι με την πέτσα
♦ 1½ φλ. μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο & Ρόδι
♦ Χυμό από 1 λεμόνι
♦ 1 σφηνάκι Brandy
♦ 2 κ.σ μουστάρδα Dijon
♦ Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
♦ Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε το κότσι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε το δέρμα του και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε το γλάσο: σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο & Ρόδι, το χυμό λεμόνι, το brandy και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας με το γλάσο μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ο , αλείφουμε και πάλι με γλάσο και ψήνουμε για 1-1,5 ώρα. Αλείφουμε το κότσι ανά διαστήματα, μέχρι να τελειώσει το γλάσο και να ψηθεί το κρέας με τα αρώματα του.
Δεν παίζει το video; Δείτε το εδώ.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…