fbpx

Εορταστικό Χοιρινό Κότσι με γλάσο Μαρμελάδας St. Dalfour

Χοιρινό κότσι με γλάσο μαρμελάδας

Μια εύκολη εορταστική συνταγή για χοιρινό κότσι με αρωματικό φρουτένιο γλάσο που θα φτιάξετε με την μαρμελάδα St. Dalfour!

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά χοιρινό κότσι με την πέτσα
1½ φλ. μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο & Ρόδι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι Brandy
2 κ.σ μουστάρδα Dijon
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε το κότσι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε το δέρμα του και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε το γλάσο: σε ένα μπολ βάζουμε  τη μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο & Ρόδι, το χυμό λεμόνι, το brandy και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  Με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας με το γλάσο μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ο , αλείφουμε και πάλι με γλάσο και ψήνουμε για 1-1,5 ώρα. Αλείφουμε το κότσι ανά διαστήματα, μέχρι να τελειώσει το γλάσο και να ψηθεί το κρέας με τα αρώματα του.

Δεν παίζει το video; Δείτε το εδώ.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print