Φιλέτο κοτόπουλο στο γκριλ με μαρμελάδα St. Dalfour Aνανά & Mάνγκο

Απολαύστε μία ξεχωριστή συνταγή του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου.

ΥΛΙΚΑ

 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
 1 μέτριο ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
 ½ φλ. κάσιους

Για τη μαρινάδα: 

 2 μοσχολέμονα, ξύσμα και χυμός
 ½ φλ. τεκίλα
 λίγο ελαιόλαδο
 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
 αλάτι, κατά βούληση
 πιπέρι, κατά βούληση

Για τη σάλτσα:

 250 γρ. μαρμελάδα ανανάς και μάνγκο
 2 φλ. νερό
 ½ μοσχολέμονο, χυμός
 ½  κ.γ. τζίντζερ
 αλάτι, κατά βούληση
 πιπέρι, κατά βούληση

Μαρμελάδα
Ανανάς & Μάνγκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένουμε, στεγνώνουμε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος.

Για τη μαρινάδα: 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα και χυμό μοσχολέμονου, την τεκίλα, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μίγμα στο κοτόπουλο και αφήνουμε τα φιλέτα να μαριναριστούν για 30-60 λεπτά. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λαδώνουμε λίγο τη σχάρα. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε καυτό γκριλ 5-8 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
Αλείφουμε  τις φέτες ανανά με λάδι και τις βάζουμε στο καυτό γκριλ, ταυτόχρονα με το κοτόπουλο. Ψήνουμε τον ανανά για 3-5 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε τα φρούτα από τη σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Για τη σάλτσα:

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα ανανάς και μάνγκο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το νερό, το χυμό μοσχολέμονου, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε 5-7 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.  Σερβίρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με κάσιους και απολαμβάνουμε.

Δείτε τη συνταγή στο www.dimitrisskarmoutsos.gr.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Email
Scroll Up