ΥΛΙΚΑ
♦ 8 φέτες ψωμί για τοστ
♦ 1/2 κούπα γάλα
♦ 4 αυγά
♦ Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
♦ 1 βανίλια
♦ Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
♦ 8 κ.σ. τυρί κρέμα
♦ 1 βάζο St. Dalfour Μύρτιλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάζουμε ένα ταψί στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία (160o-180ο C).
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, προσθέτουμε σιγά – σιγά το γάλα, το ξύσμα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα και τις αφήνουμε για λίγο.
Αλείφουμε με βούτυρο το ζεστό ταψί, τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού τη μία δίπλα στην άλλη και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά μια πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα, γυρίζουμε τις φέτες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε σε κάθε μια από τις μισές φέτες μια γενναία στρώση St. Dalfour Μύρτιλο και 2 κ.σ. τυρί κρέμα και τις καλύπτουμε με τις άλλες μισές φέτες. Κόβουμε προσεκτικά τα 4 French Toasts διαγώνια και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!
Απολαύστε το γλυκό με όποια από τις 21 μαρμελάδες St. Dalfour σας αρέσει.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…