fbpx

Γεμιστά Μπισκότα Βρώμης με μαρμελάδα St. Dalfour Βερίκοκο

@stdalfourusa @danamatenko

Γεμιστά μπισκότα βρώμης με μαρμελάδα St. Dalfour Βερίκοκο που θυμίζουν καλοκαίρι σε κάθε μπουκιά! Τραγανά απ’ έξω, μαλακά και γεμάτα γεύση από μέσα, με φυσική γλυκύτητα από τη μαρμελάδα St. Dalfour Βερίκοκο και ανάλαφρη κρέμα. Μια δροσερή, εύκολη συνταγή για σνακ ή επιδόρπιο χωρίς προσθήκη ζάχαρης!

Υλικά:

Για τα μπισκότα:

♦ 1¾ φλ. (160g) νιφάδες βρώμης
♦ ¾ φλ. (110g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♦ 3 κ.σ. μέλι
♦ ½ φλ. (40g) αποξηραμένη καρύδα
♦ ½ φλ. (50g) καβουρδισμένα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
♦ Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
♦ ¼ φλ. (50ml) σιρόπι αγαύης
♦ 125g ανάλατο βούτυρο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Για τη γέμιση:

♦ 100g τυρί μασκαρπόνε
♦ 1–2 κ.σ. κρέμα γάλακτος (για πιο απαλή υφή)
♦ 2 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour Βερίκοκο
♦ 1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)
Μια μικρή πρέζα αλάτι
♦ Προαιρετικά: Ξύσμα από ½ πορτοκάλι ή λεμόνι για περισσότερη φρεσκάδα

 




     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 155°C με αέρα (ή 175°C στις αντιστάσεις). Στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, το μέλι, την καρύδα, τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Στη συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με το σιρόπι αγαύης. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε τη σόδα στο βραστό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο (θα αφρίσει ελαφρώς).
  4. Κατόπιν ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30–45 λεπτά μέχρι να σφίξει.
  5. Αφού πλάσουμε 24 ίσα κομμάτια (περίπου 1 κουταλιά της σούπας το καθένα), τα κάνουμε μπαλίτσες και τα πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλα ή με τον πάτο ενός ποτηριού.
  6. Σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 8–10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα στις άκρες και να είναι σταθερά στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.
  7. Εν τω μεταξύ έχουμε φτιάξει τη γέμιση αναμειγνύοντας όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα μπισκότα δύο-δύο.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print