Πάστα φλώρα με μαρμελάδα St. Dalfour (νηστήσιμη)

Απολαύστε αυτό το υπέροχο κλασικό γλυκό Πάστα φλώρα με μαρμελάδα St. Dalfour της αρεσκείας σας.

ΥΛΙΚΑ

  500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  1 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  ½ φλυτζάνι ζάχαρη
  6 κουτ. σούπας κονιάκ
  1 βάζο St. Dalfour της αρεσκείας σας

Μαρμελάδα Βατόμουρο από τη σειρά με μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη της St. Dalfour.

Μαρμελάδα St. Dalfour
της αρεσκείας σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Σε μια ταρτιέρα απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης και ρίχνουμε από πάνω την μαρμελάδα. Κόβουμε σε λωρίδες την υπόλοιπη ζύμη και τις τοποθετούμε κάθετα και οριζόντια πάνω στην μαρμελάδα.

Ψήνουμε την Πάστα Φλώρα στους 170οC για 45′, ή μέχρι να ροδίσει.

Απολαύστε το γλυκό με όποια από τις 19 μαρμελάδες St. Dalfour σας αρέσει.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Scroll Up