fbpx

Ψητά καρότα με glaze μαρμελάδας St.Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ

ψητά καρότα με μαρμελάδα
credits:@stdalfourukofficial

Ψητά καρότα με μαρμελάδα St. Dalfour! Για να προσθέσετε ξεχωριστή φρουτένια γεύση στα ψητά λαχανικά και να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα..

ΥΛΙΚΑ

55γρ. (3 κ.σ.)  μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ​​​​​​​​​
50γρ. (1 κ.σ.) μέλι ​​​​​​​​​
2 κ.σ. βούτυρο​​​​​​​​​
6 καρότα καθαρισμένα, κατά προτίμηση μικρά
1/2 κ.γλ. αλάτι​​​​​​​​​
Λίγο πιπέρι
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

                ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή στρώνουμε λαδόκολλα.  
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την μαρμελάδα, το βούτυρο και την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί και να αρχίσει να  πήζει το γλάσο.
  3. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα καρότα. Αν έχουν διαφορετικά μεγέθη, τα κόβουμε σε ίσα κομμάτια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Απλώνουμε τα καρότα στο ταψί, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε..  
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στα καρότα το γλάσο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι ​​​​​να μαλακώσουν (τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να ελέγξουμε το βαθμό ψησίματος)

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print