fbpx

Κεφτεδάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα με μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλάσο μαρμελάδας

Υπέροχα κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλάσο μαρμελάδας St. Dalfour Πορτοκάλι και που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Οι μαρμελάδες St. Dalfour πρωταγωνιστούν σε βίντεο του “Mama Peinao TV”

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια:
600 γρ. κιμάς κοτόπουλου 250 γρ.
1 αυγό
¼ φλ. τσ. φρυγανιά τριμμένη
2-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάπρικα

Για το γλάσο :
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γλ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
¼ φλ. τσ. σάλτσα σόγιας
4 κ. γλ. μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για να φτιάξουμε αυτά τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλάσο μαρμελάδα πορτοκάλι, ξεκινάμε πρώτα με το μείγμα του κιμά. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, τη τριμμένη φρυγανιά, το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με  αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.  

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, το τζίντζερ και τη σάλτσα σόγιας. Μόλις ξεκινήσει να βράζει, προσθέτουμε τη μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι. Αφήνουμε το γλάσο να σιγοβράσει ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.  

Ήρθε η ώρα να περιχύσουμε τα κεφτεδάκια μας με αυτό το υπέροχο γλάσο.  Η στιγμή της απόλαυσης έφτασε!

Δεν παίζει το video; Δείτε το εδώ.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print