Υπέροχα κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλάσο μαρμελάδας St. Dalfour Πορτοκάλι και που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
ΥΛΙΚΑ
Για τα κεφτεδάκια:
♦ 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου 250 γρ.
♦ 1 αυγό
♦ ¼ φλ. τσ. φρυγανιά τριμμένη
♦ 2-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
♦ Αλάτι
♦ Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
♦ Πάπρικα
Για το γλάσο :
♦ 3 κ.σ. ελαιόλαδο
♦ 1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
♦ 1 κ.γλ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
♦ ¼ φλ. τσ. σάλτσα σόγιας
♦ 4 κ. γλ. μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για να φτιάξουμε αυτά τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλου με γλάσο μαρμελάδα πορτοκάλι, ξεκινάμε πρώτα με το μείγμα του κιμά. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, τη τριμμένη φρυγανιά, το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, το τζίντζερ και τη σάλτσα σόγιας. Μόλις ξεκινήσει να βράζει, προσθέτουμε τη μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι. Αφήνουμε το γλάσο να σιγοβράσει ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ήρθε η ώρα να περιχύσουμε τα κεφτεδάκια μας με αυτό το υπέροχο γλάσο. Η στιγμή της απόλαυσης έφτασε!
Δεν παίζει το video; Δείτε το εδώ.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…