fbpx

Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα

Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα. O chef Τάσος Αντωνίου δημιουργεί… με μαρμελάδα Ανανά & Μάνγκο St. Dalfour! 🧡

ΥΛΙΚΑ

Για τα ψίχουλα:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για το κέικ:
3/4 φλιτζ. βούτυρο
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλιτζ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
5-6 κ.σ. μαρμελάδα ανανάς και μάνγκο

Ανανάς και Μάνγκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε μπολ αναμειγνύουμε αλεύρι, καστανή ζάχαρη και λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

Αναμειγνύουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις με μπέικιν πάουντερ.

Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε βούτυρο και ζάχαρη. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το βούτυρο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας στο ενδιάμεσο. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι και μπέικιν πάουντερ σε δόσεις. Χτυπάμε με το μίξερ μετά από κάθε προσθήκη, ώστε να απορροφηθεί το αλεύρι πριν περάσουμε στην επόμενη δόση. Πρέπει το μείγμα για κέικ να είναι αφράτο και βελούδινο.

Όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε τετράγωνο ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Το ισιώνουμε με τη μαρίζ. Τοποθετούμε από πάνω κουταλιά κουταλιά τη μαρμελάδα στην επιφάνεια του μείγματος. Κατόπιν την απλώνουμε απαλά με το κουτάλι, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη στρώση μαρμελάδας. Πασπαλίζουμε με το ψιχουλιαστό μείγμα που ετοιμάσαμε στην αρχή της συνταγής.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 50 λεπτά. Όταν ροδίσει καλά και καραμελώσει η μαρμελάδα, το κέικ είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από το ταψί και αφαιρούμε τη λαδόκολλα πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Δείτε τη συνταγή στο www.mamapeinao.gr

Δεν παίζει το video; Δείτε το εδώ.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Scroll Up