ΥΛΙΚΑ
Για το crumble (ψιχουλιαστό μείγμα):
♦ 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♦ 1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
♦ 1 πρέζα αλάτι
♦ 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για το κέικ:
♦ 3/4 φλιτζ. βούτυρο
♦ 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♦ 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
♦ 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
♦ 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 2/3 φλιτζ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 5-6 κ.σ. μαρμελάδα ανανάς και μάνγκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το crumble (ψιχουλιαστό μείγμα): Σε μπολ αναμειγνύουμε αλεύρι, καστανή ζάχαρη και λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
Για το κέϊκ: Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε βούτυρο και ζάχαρη. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, αφού προηγουμένως το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και το μείγμα να γίνει αφράτο και βελούδινο.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε τετράγωνο ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Την ισιώνουμε, τοποθετούμε από πάνω τη μαρμελάδα κουταλιά κουταλιά και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με το crumble και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 50 λεπτά. Όταν ροδίσει καλά και καραμελώσει η μαρμελάδα, το κέικ είναι έτοιμο.
Δεν παίζει το video; Δείτε το εδώ.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…