fbpx

Κέικ Γλασέ με μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ

Κκέικ γλασέ με μαρμελάδα

ΥΛΙΚΑ

  2/3 φλυτζάνι St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ
  3 κουτ. σούπας ανάλατο μαλακό βούτυρο, επιπλέον ½ κουτ. γλ. για το γλάσο και ακόμα λίγο για την φόρμα
  ¾ φλυτζάνι ζάχαρη
  2 κουτ. γλ. ξύσμα lime
  ½ κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  1 ½ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  1 ½ κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  ½ κουτ. γλ. αλάτι
  4 κουτ. γλ. ζάχαρη άχνη

Μαρμελάδα Πορτοκάλι & Τζίντζερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης 100% Φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Βουτυρώνουμε μία φόρμα μεγέθους 23×13 εκ. Βάζουμε σε ένα μπoλ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα lime και πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε με το μίξερ για 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να γίνει μαλακό και αφράτο. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα. Προσθέτουμε το 1/3 της συνολικής ποσότητας St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ και το χυμό πορτοκάλι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέτουμε το μίγμα στο μπολ με τα αυγά, ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε το τελικό μίγμα στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 50 ή 55 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια του κέικ να πάρει χρυσό-καφέ χρώμα και μια οδοντογλυφίδα που τοποθετείται στο κέντρο να βγαίνει χωρίς υπολείμματα. Ξεφορμάρουμε το κέικ μέσα σε ένα ταψί και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο: σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την υπόλοιπη μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ μέχρι να λιώσει και χτυπάμε μαζί την ζάχαρη άχνη και ½ κουτ. γλ. βούτυρο μέχρι να μαλακώσει. Απλώνουμε μια παχιά στρώση γλάσου πάνω στο κέικ, αφήνοντας να χυθεί γύρω-γύρω. Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Email