fbpx

Κοτόπουλο με μαρμελάδα Βερύκοκο St. Dalfour

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βερίκοκο από τον Τάσο Αντωνίου. Zουμερό κοτόπουλο με λαχταριστή σάλτσα βερίκοκο και αφράτο ρύζι! Μια καλοκαιρινή συνταγή, πανεύκολη και πεντανόστιμη ιδανική για κάθε τραπέζι.

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
4 κ. σ. μαρμελάδα βερίκοκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. ξύδι
2 κ.γλ. βούτυρο
1 φλιτζ. ρύζι basmati για το σερβίρισμα

Βερίκοκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Kόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες ίσου πάχους. Το αναμειγνύουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
Το σοτάρουμε σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί μέχρι το εσωτερικό του. Κατόπιν το μεταφέρουμε σε πιάτο.
 
Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και ναγίνει διάφανο. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η μαρμελάδα και να βγάλει τα αρώματά της. Κατόπιν ρίχνουμε το λευκό ξύδι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο και να χαρίσει υπέροχο γλασάρισμα στη σάλτσα βερύκοκο.
 
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι. Γαρνίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα βερίκοκο

Δείτε τη συνταγή στο www.mamapeinao.gr

Δεν παίζει το video; Δείτε το εδώ.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
Scroll Up