Ο Δημ. Σκαρμούτσος εμπνέεται από την ελληνική παράδοση & δημιουργεί μια ξεχωριστή γλυκιά συνταγή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ακριβώς πριν από το σημείο βρασμού. Προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας Χίου.
Στύβουμε με τα χέρια τα φύλλα ζελατίνης να φύγουν τα επιπλέον υγρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το μίγμα, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε γυάλινα μπολ από μια κουταλιά μαρμελάδα κίτρινο Δαμάσκηνο και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Μόλις κρυώσει η κρέμα, τη μοιράζουμε στα μπολ με τη μαρμελάδα. Επιστρέφουμε τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ρίχνουμε άλλη μία γενναιόδωρη κουταλιά μαρμελάδα κίτρινο Δαμάσκηνο σε κάθε μπολ, γαρνίρουμε με τα καρύδια και σερβίρουμε.
Δείτε τη συνταγή στο www.dimitrisskarmoutsos.gr.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…