fbpx

Κρουασάν με μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο & Μοτσαρέλα

@stdalfourukofficial @alexarciab

Αυτά τα κρουασάν με μαρμελάδα και τυρί μοτσαρέλα είναι από εκείνες τις συνταγές που σε βγάζουν ασπροπρόσωπο κάθε φορά. Η μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο δίνει βάθος στη γεύση, ενώ η μοτσαρέλα προσθέτει μια ανάλαφρη, αλμυρή ισορροπία. Μαζί, δημιουργούν έναν γευστικό συνδυασμό που δύσκολα περνά απαρατήρητος!

Υλικά:

♦ 1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
♦ 3 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο

♦ μοτσαρέλα (σε φέτες, ποσότητα κατά προτίμηση)

♦ αυγό για επάλειψη
♦ ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για το πασπάλισμα (ποσότητα κατά προτίμηση)

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας.
  2. Στη συνέχεια, στη μία πλευρά της σφολιάτας απλώνουμε την μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο.
  3. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα στη μία άκρη του φύλου και διπλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω.
  4. Θα χρειαστεί να σχηματίσουμε 8 κρουασάν, κόβοντας το φύλλο σε 8 μακριά τριγωνικά κομμάτια.
  5. Κάνουμε μια μικρή τομή στη φαρδιά πλευρά και τα τυλίγουμε ενώ τα ρολάρουμε. Βάζουμε τα κρουασάν σε ταψί, τα αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με φιστίκι.
  6. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 15 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια μοτσαρέλα, ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος λόγω υγρασίας. Καλή απόλαυση!

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print