Λαχταριστές γλυκιές μπουκιές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
ΥΛΙΚΑ
♦ 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
♦ 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
♦ 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
♦ 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
♦ 1 πρέζα αλάτι
♦ Hλιέλαιο για το τηγάνισμα
♦ 1 κ.γ ζάχαρη άχνη
♦ 1 βάζο St. Dalfour Μαύρο Κεράσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το
μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει (30 λεπτά περίπου).
Μόλις η ζύμη φουσκώσει, την τοποθετούμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την
ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ ή με ένα στρογγυλό
ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια. Με ένα πινέλο αλείφουμε με νερό κυκλικά κάθε
κομμάτι ζύμης. Τοποθετούμε στους μισούς λουκουμάδες στο κέντρο με ένα κουταλάκι του
γλυκού St. Dalfour Μαύρο Κεράσι.
Σκεπάζουμε με τους υπόλοιπους
λουκουμάδες, πιέζοντας τις άκρες για να κολλήσουν καλά μεταξύ τους.
Τοποθετούμε τους λουκουμάδες μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τους σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας
και τους αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε κατσαρόλα με καυτό ηλιέλαιο, λίγους λίγους, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί. Όταν κρυώσουν ελαφρά οι λουκουμάδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Απολαύστε το γλυκό με όποια από τις 21 μαρμελάδες St. Dalfour σας αρέσει.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…