fbpx

Mangomisou! Τιραμισού με Μάνγκο και μαρμελάδα St. Dalfour Φρούτα του Πάθους

@stdalfourusa @bakedbylaora

Αν λατρεύετε τα δροσερά γλυκά με φρουτένια γεύση, αυτό το τιραμισού με μάνγκο και μαρμελάδα St. Dalfour Φρούτα του Πάθους θα γίνει η απόλυτη καλοκαιρινή σας απόλαυση!

Υλικά:

Για το παντεσπάνι (σε επίπεδο τετράγωνο φύλλο):

♦ 7 αυγά
♦ 180 γρ. ζάχαρη
♦ 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♦ 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
♦ 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την κρέμα:

♦ 900 γρ. μασκαρπόνε (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα)
♦ 250 ml κρέμα γάλακτος
♦ 75 γρ. άχνη ζάχαρη
♦ εκχύλισμα βανίλιας

Συναρμολόγηση:

♦ 1 βάζο μαρμελάδα St.Dalfour Φρούτα του Πάθους
♦ 3 ώριμα μάνγκο (κομμένα σε μικρά κυβάκια)




     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για το παντεσπάνι:

  1. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστεί ο όγκος τους. Λίγο πριν τελειώσουμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη βανίλια.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Στη συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και απλώνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
  4. Μετά ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.

 

Για την κρέμα:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια μέχρι να αρχίσει να πήζει και να αποκτήσει σχεδόν αφράτη υφή.
  2. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη και λεία κρέμα.

 

Για τη συναρμολόγηση:

    1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις ίδιες λωρίδες σε σχήμα παραλληλόγραμμου και, αν θέλουμε, αφαιρούμε τις άκρες. Τοποθετούμε την πρώτη λωρίδα σε μια σανίδα.
    2. Μετά απλώνουμε το 1/3 της μαρμελάδας St. Dalfour Φρούτα του Πάθους και προσθέτουμε λίγα κομμάτια μάνγκο.
    3. Στη συνέχεια απλώνουμε μια στρώση κρέμας και ακόμη λίγα κομμάτια φρούτου.
    4. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη λωρίδα παντεσπάνι και ξανά γέμιση.
    5. Στο τέλος, απλώνουμε την τρίτη στρώση παντεσπάνι και διακοσμούμε με μικρές κουκίδες από την κρέμα, επιπλέον μάνγκο και λίγη φρέσκια μέντα!

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print