fbpx

Μηλόπιτα με μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο & Κανέλα αρωματισμένη με ουίσκι bourbon

credits: stdalfour.com

Μια μοναδική πανεύκολη συνταγή για μηλόπιτα με μαρμελάδα St. Dalfour Μήλο και Κανέλα και αρωματισμένη ουίσκυ bourbon που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Για τη βάση:

♦  3 φλ. αλεύρι για όλες τι χρήσεις
♦  3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
♦ 
1/2 κ. γλ. αλάτι
♦ 
1½ φλ. κρύο βούτυρο, σε κύβους
♦ 
6 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέμιση:

♦  5 μεσαία μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
♦ 
1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
♦ 
1 κ. γλ. κανέλα
♦ 
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
♦ 
1 κ. σ. ουίσκι (μπορεί να αντικατασταθεί με ρούμι)
♦ 
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
♦ 
1 βάζο μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο & Κανέλα 
♦ 
1 κ.σ. βούτυρο, για το πασπάλισμα
♦ 
1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για να την επάλειψη.

                ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη βάση: 

1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά

2.  Σε ένα μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού και αναμειγνύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το κρύο νερό: 1 κ.σ. κάθε τρια δευτερόλεπτα, μέχρι η ζύμη μας να μετατραπεί σε χοντρά ψίχουλα.

3. Με τα χέρια μας, δουλεύουμε ήρεμα τη ζύμη, φροντίζοντας να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του μείγματος και σχηματίζουμε 2 δίσκους πάχους 3 εκ περίπου, τους οποίους τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τους βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (η ζύμη διατηρείται μέχρι 3 μέρες)

4. Με έναν πλάστη ανοίγουμε απαλά τη μισή ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε κύκλο 28-30 εκ, ίση περίπου με την διάμετρο του ταψιού μας

5. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί, μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Κόβουμε την περιττή ζύμη από τις πλευρές του ταψιού και τη βάζουμε στο ψυγείο.

 

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:

1. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη, το αλάτι και τη φρυγανιά.

2. Προσθέτουμε το μείγμα στις φέτες μήλων μας μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας, το ουίσκυ bourbon και την μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο & Κανέλα, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν καλά τα μήλα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το τη διακόσμηση.

3. Με τον πλάστη ανοίγουμε και την υπόλοιπη ζύμη, σε πάχος 1 εκ. Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη πίτσας ή και κουπ-πατ, δημιουργούμε με τη ζύμη ομοιόμορφες λωρίδες και άλλα σχήματα. 

4. Ήρθε η ώρα της διακόσμησης: βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και βρέχουμε τις άκρες της βάσης μας με το μείγμα αυγού, για να κολλήσουμε στη συνέχεια τις λωρίδες και τα σχήματα που έχουμε δημιουργήσει.

5. Στη συνέχεια αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. 

6. Τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλότερη σχάρα του φούρνου, προθερμασμένου στους 180ο C και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αν ροδίσει πολύ γρήγορα, καλύπτουμε τις άκρες με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Όταν είναι έτοιμη,  την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα. Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό βανίλια και απολαμβάνουμε!

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print