fbpx

Mίνι κέικ καρότου με μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ

Mίνι κέικ καρότου με μαρμελάδα
credits: @st.dalfoursweden

Oι πιο τέλειες μπουκίτσες. Μίνι κέικ καρότου με μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ και επικάλυψη τυριού κρέμα!

Υλικά: 

Για το κέικ:

♦ 3 μεγάλα καρότα
400 ml αλεύρι
1 κ.σ.  baking powder​​​​​​​​​
1/2 κ.σ. ζάχαρη βανίλιας​​​​​​​​​
1 κ.γλ. κάρδαμο (σκόνη)
2 κ.γρ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
400 ml ζάχαρη
50 ml μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι & Τζίντζερ
150 ml ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη:

300 g τυρί κρέμα (philadelphia ή μασκαρπόνε) ​​​​​​​​​
100 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
♦ 
300 ml ζάχαρη άχνη
♦ 
ξύσμα lime

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  175 °C. Τρίβουμε τα καρότα σε ψιλό τρίφτη.
  2. Αναμειγνύουμε όλα τα στερεά συστατικά του κέικ εκτός από τη ζάχαρη σε ένα μπολ. 
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε στα μείγμα των αυγών, την μαρμελάδα, το ελαιόλαδο και το τριμμένο καρότο.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  6. Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμα (περίπου 20×30 εκ) την οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά με λαδόκολλα.
  7. Τοποθετούμε τη φόρμα στην κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε πιέζοντας
    ελαφρά με το δάχτυλο την επιφάνεια του κέικ για να δούμε αν έχει ψηθεί, δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ
    μαλακό ούτε πολύ σκληρό. Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
  8. Για την επικάλυψη, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Στη συνέχεια αλείφουμε με το μείγμα τα μίνι κέικ με κουτάλι ή χρησιμοποιώντας κορνέ και γαρνίρουμε με ξύσμα από lime.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print