ΥΛΙΚΑ
Για το κρέας:
♦ 600 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
♦ 1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα
♦ αλάτι, κατά βούληση
♦ πιπέρι, κατά βούληση
♦ 1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα:
♦ 150 ml ξηρό κόκκινο κρασί
♦ 150 ml χυμό κράνμπερι
♦ 5 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour Mαύρο Kεράσι
♦ 150 ml νερό
♦ 1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
♦ 1 κ.γ. κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το κρέας:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρολάρουμε το κρέας πάνω στο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Για τη σάλτσα κεράσι:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το χυμό κράνμπερι, τη μαρμελάδα μαύρο κεράσι, 150 ml νερό και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό για να πάρουμε ένα παχύρευστο μίγμα, το προσθέτουμε στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε υψηλή φωτιά. Mαγειρεύουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί και το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρά τη σάλτσα. Κόβουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε λεπτά κομμάτια, το περιχύνουμε με τη σάλτσα με μαρμε-λάδα μαύρο κεράσι και σερβίρουμε συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτας.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…