Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαρμελάδα St. Dalfour Mαύρο Kεράσι

Μια αλμυρή γαστρονομική πρόταση του Δημ. Σκαρμούτσου.

ΥΛΙΚΑ

Για το κρέας:
  600 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
  1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα
  αλάτι, κατά βούληση
  πιπέρι, κατά βούληση
  1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα:
  150 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  150 ml χυμό κράνμπερι
  5 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour Mαύρο Kεράσι
  150 ml νερό
  1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
  1 κ.γ. κορν φλάουρ

Μαρμελάδα
Μαύρο κεράσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για το κρέας:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρολάρουμε το κρέας πάνω στο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

Για τη σάλτσα κεράσι:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το χυμό κράνμπερι, τη μαρμελάδα μαύρο κεράσι, 150 ml νερό και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό για να πάρουμε ένα παχύρευστο μίγμα, το προσθέτουμε στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε υψηλή φωτιά. Mαγειρεύουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί και το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά. Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρά τη σάλτσα. Κόβουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε λεπτά κομμάτια, το περιχύνουμε με τη σάλτσα με μαρμε-λάδα μαύρο κεράσι και σερβίρουμε συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτας.

Δείτε τη συνταγή στο www.dimitrisskarmoutsos.gr.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Scroll Up