fbpx

Μπισκότα με μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι & δεντρολίβανο

credits: @st.dalfoursweden

Απολαύστε αυτά τα ιδιαίτερα Μπισκότα με Πορτοκάλι & Δεντρολίβανο, που συνδυάζονται τέλεια με μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι για ακόμα πιο έντονη γεύση και άρωμα. Μια δελεαστική και πρωτότυπη πρόταση, που συνοδεύει τέλεια τον απογευματινό σας καφέ!

Υλικά: 

1 κούπα βούτυρο (ανάλατο) σε θερμοκρασία δωματίου
1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
 1/4 κούπα κορν φλάουρ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σκόνη βανίλια
1/2 κ.σ. αλάτι
St. Dalfour Πορτοκάλι
Προαιρετικά: Λιωμένη κουβερτούρα.

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1.   Στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 ταψιά και τα αφήνουμε στην άκρη
  2. Βάζουμε σε μπλέντερ ή πολυκόφτη όλα τα υλικά και χτυπάμε για 10-15 δευτερόλεπτα τη φορά, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο. Θα πρέπει να μπορεί να διαμορφωθεί σε σχήμα όταν το πιέζουμε. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά, θα πρέπει να είναι κρύα αλλά όχι πολύ σκληρή. Αλευρώνουμε ένα πλάστη και ανοίγουμε τη ζύμη τοποθετώντας από πάνω λαδόκολλα, σε πάχος 0,5 εκ. Κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ και στα μισά κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο χρησιμοποιώντας το εργαλείο που αφαιρούμε τον πυρήνα του μήλου. Τα τοποθετούμε στα ταψιά που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για  15 λεπτά. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ℃
  4. Ψήνουμε τα μπισκότα για 17-20 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για  2 λεπτά και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. 
  5. Γυρίστε τα μπισκότα χωρίς τρύπα από την λεία πλευρά και αλείψτε με μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι. Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λιωμένη σοκολάτα για να κάνουμε σχέδια στα μπισκότα με την τρύπα και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Τέλος, τοποθετούμε τα μπισκότα με την τρύπα πάνω από τα μπισκότα με την μαρμελάδα και απολαμβάνουμε!

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print