fbpx

Τραγανές Μπουκίτσες Κοτόπουλου με μαρμελάδα St. Dalfour Μήλο & Κανέλα

Συνταγή για Κοτόπουλο με μαρμελάδα

Καταπληκτική gourmet συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα μαρμελάδας St. Dalfour Μήλο & Κανέλα. Αξίζει να την δοκιμάσετε!

ΥΛΙΚΑ
για 3 μερίδες

 320 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε μπουκίτσες
♦ 1 αυγό χτυπημένο
6 κ.σ. άμυλο πατάτας (πατατάλευρο)
6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♦ λίγο λάδι για μαγείρεμα
♦ ελαφρώς καβουρντισμένο σουσάμι (προαιρετικά)

Μαρινάδα:
♦ 1 κ.γ. κορν φλάουερ
♦ 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
♦ 1/2 κ.γ. αλάτι
♦ 1/8 κ.γ. πιπέρι
♦ 1/4 κ.γ. σησαμέλαιο
♦ 2 κ.γ. St. Dalfour Μήλο & Κανέλα

Συνοδευτική σάλτσα:
♦ 5 κ.σ. St. Dalfour Μήλο & Κανέλα
1 κ.γ. κορν φλάουερ
♦ 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
♦ 2 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Αρχικά, αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα υλικά της μαρινάδας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπουκιές κοτόπουλου. Είναι καλό να αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετή ώρα, ιδανικά για όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, ρίχνουμε στο μπολ το μισό χτυπημένο αυγό, αλευρώνουμε τις μπουκίτσες με το μείγμα αλευριών για να τις τηγανίσουμε μετά μέσα σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Για τη σάλτσα μαρμελάδας, ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνοντας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει βράση, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αγκαλιάσει καλά το κοτόπουλο. Τέλος, σερβίρουμε γαρνίροντας με το καβουρντισμένο σουσάμι. Για ένα ολοκληρωμένο πιάτο, συνοδεύουμε με ρύζι ή  με τα αγαπημένα μας λαχανικά.

Καλή σας απόλαυση!

 

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Email