fbpx

Τραγανές Μπουκίτσες Κοτόπουλο με St. Dalfour Μήλο & Κανέλα

Συνταγή κοτόπουλο μαρμελάδα St. Dalfour

ΥΛΙΚΑ
για 3 μερίδες

 320 γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε μπουκίτσες
♦ 1 αυγό χτυπημένο
6 κ.σ. άμυλο πατάτας (πατατάλευρο)
6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
♦ λίγο λάδι για μαγείρεμα
♦ ελαφρώς καβουρντισμένο σουσάμι (προαιρετικά)

Για τη μαρινάδα:
♦ 1 κ.γ. κορν φλάουερ
♦ 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
♦ 1/2 κ.γ. αλάτι
♦ 1/8 κ.γ. πιπέρι
♦ 1/4 κ.γ. σησαμέλαιο
♦ 2 κ.γ. St. Dalfour Μήλο & Κανέλα

Για τη συνοδευτική σάλτσα:
♦ 5 κ.σ. St. Dalfour Μήλο & Κανέλα
1 κ.γ. κορν φλάουερ
♦ 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
♦ 2 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, ρίχνουμε στο μπολ το μισό χτυπημένο αυγό χτυπημένο και αλευρώνουμε με το μείγμα αλευριών τα κομμάτια κοτόπουλο και τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα υλικά της σάλτσας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το καβουρντισμένο σουσάμι και συνοδεύουμε με ρύζι ή τα αγαπημένα μας λαχανικά.

Καλή σας απόλαυση!

Ευγενική προσφορά της συνταγής από @mfa_dingooztfood

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email