fbpx

Παγωτό με μαρμελάδα St. Dalfour Mύρτιλο και λεβάντα

credits: @stdalfouraustralia @sweetfixbaker

Φτιάξε εύκολα και γρήγορα, το πιο δροσιστικό και λαχταριστό παγωτό με μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο και λεβάντα!

Υλικά: 

♦ 250 ml γάλα πλήρες
♦ 2 κ.σ. άνθη αποξηραμένης λεβάντας

♦ 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

♦ 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

♦ 5 ml εκχύλισμα βανίλιας
♦ 2,5 ml αλάτι
1 βάζο μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα αναμειγνύουμε το γάλα και τη λεβάντα και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά.
  2. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γάλα να σταθεί για 15 λεπτά (όχι περισσότερο γιατί μπορεί να πικρίσει λόγω της λεβάντας).
  3. Στην συνέχεια σουρώνουμε το γάλα λεβάντας και πετάμε τα άνθη.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, τη μαρμελάδα St. Dalfour Μύρτιλο και το αλάτι και σταδιακά το γάλα λεβάντας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Κατόπιν αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, σκεπάζουμε και καταψύχουμε για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ.
  6. Σερβίρουμε σε μπολ ή σε χωνάκι και απολαμβάνουμε!

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print