Για όσους λατρεύουν το νόστιμο και ιδιαίτερο φαγητό, αυτές οι πένες με κρέμα γάλακτος, ψημένα φουντούκια και μαρμελάδα St.Dalfour Αχλάδι θα ξεπεράσουν κάθε τους προσδοκία!
♦ 400g πένες
♦ 500 ml κρέμα γάλακτος
♦ 100g Παρμεζάνα
♦ Αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
♦ Φουντούκια
♦ Μαρμελάδα St. Dalfour Αχλάδι
♦ Τριμμένη παρμεζάνα
♦ Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
♦ (φρέσκος μαϊντανός για διακόσμηση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1. Ψήνουμε τα φουντούκια σε στεγνό τηγάνι (χωρίς λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία) μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Τα τυλίγουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε μέχρι να ξεφλουδίσουν. Στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
2. Σε βαθύ τηγάνι ή σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
3. Στη συνέχεια βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αφαιρώντας 1-2 λεπτά από το χρόνο. Θέλουμε να μην βράσουν τελείως ώστε να απορροφήσουν μετά την σάλτσα. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 100 – 200 ml από το νερό που έβρασαν.
4. Ήρθε η ώρα να προσθέσουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα, μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη και απαλή σάλτσα που θα αγκαλιάσει καλά τις πένες.
5. Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τα ψημένα φουντούκια, την μαρμελάδα St.Dalfour Αχλάδι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απλά απολαμβάνουμε ένα γευστικά μαγικό πιάτο!
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…