fbpx

Πίτα με τυρί καμαμπέρ και μαρμελάδα St. Dalfour Βασιλικό Σύκο

εύκολη πίτα με τυρί καμαμπέρ
credits: @danamatenko

Πρωτότυπη φθινοπωρινή πίτα με καμαμπέρ, μαρμελάδα που θα λατρέψετε από την πρώτη δοκιμή. Προαιρετικά σας προτείνουμε να σερβίρετε με προσούτο και extra μαρμελάδα για περισσότερη απόλαυση!

Υλικά: 

♦  1 ολόκληρο τυρί Καμαμπέρ

♦  4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα St.Dalfour Βασιλικό Σύκο 

♦  1 πακέτο έτοιμα φύλλα σφολιάτας σε ρολό

♦  1 αυγό, χτυπημένο

♦  Προσούτο σε φέτες και  φρέσκα σύκα  (προαιρετικά)

 

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Κόβουμε τη σφολιάτα κυκλικά και τοποθετούμε το καμαμπέρ στο κέντρο. Απλώνουμε περιμετρικά γύρω από το τυρί τη μαρμελάδα St Dalfour Βασιλικό Σύκο και χαράζουμε το καμαμπέρ. Καλύπτουμε από πάνω με το υπόλοιπο φύλλο και πιέζουμε γύρω από το τυρί για να το “σφραγίσουμε” και αλείφουμε την κορυφή του τυριού με αυγό.
  2. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης, αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό, ξαναχαράζουμε και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο.
  3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 175 C για 35 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε με επιπλέον μαρμελάδα 
  4. Το σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print