Ετοίμασε αυτό το καταπληκτικό protein bowl με κοτόπουλο που θα το γλασσάρεις διακριτικά με την μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι.Γεμάτο πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αρώματα και υπέροχες, ολοκληρωμένες γεύσεις που σίγουρα θα λατρέψεις
Υλικά:
♦ 500 γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο μπουκιές
♦ 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
♦ 1 κιλό γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
♦ 1 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι St. Dalfour
♦ 2 κ.τ.σ. μουστάρδα
♦ 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
♦ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
♦ ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
♦ Αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
♦ 1 καρότο σε ροδέλες
♦ 1 αγγούρι σε λεπτές φέτες
♦ Λάχανο (ανακατεμένο σε ελαιόλαδο)
♦ Λευκό ρύζι μπασμάτι, μαγειρεμένο
♦ 1 Κρεμμύδι
♦ Λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2) Σε ένα μικρό μπολ, ετοιμάζουμε το γλάσσο: ανακατεύουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι, τη μουστάρδα και το μηλόξυδο. Το αφήνουμε στην άκρη.
3) Αλατοπιπερώνουμε τις μπουκιές κοτόπουλου και τα κυβάκια γλυκοπατάτας, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που προηγουμένως έχουμε καλύχει με λαδόκολα.
4) Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια αλείφουμε το κοτόπουλο και τις γλυκοπατάτες με το γλάσο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια όψη.
5) Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες.
6) Για να δημιουργήσουμε το μπολ πρωτεΐνης: Προσθέτουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά μαγειρεμένου λευκού ρυζιού και λάχανου στα μπολ σερβιρίσματος. Προσθέτουμε μια μερίδα από το κοτόπουλο σε φέτες και τις γλυκοπατάτες, γαρνίρουμε με λεπτοκομμένα καρότα, αγγούρια, αβοκάντο και φρέσκα κρεμμυδάκια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και έτοιμο για να το απολαύσουμε!
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…