fbpx

Ψητό χοιρομέρι με γλάσο Πορτοκαλιού από μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι

Μια ξεχωριστή συνταγή του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου με τη μοναδική φυσική γεύση μαρμελάδας St. Dalfour Πορτοκάλι.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ

  3,5 κιλά χοιρομέρι
  3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες
  αλάτι, κατά βούληση
  μαύρο πιπέρι,
  φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  1 φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  ½ φλυτζάνι άλειμμα φρούτων πορτοκάλι
  ½ φλυτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  ½ κουτ. σούπας μουστάρδα dijon

Μαρμελάδα Πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ

Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στην τρίτη χαμηλότερη θέση και στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Τοποθετούμε το χοιρομέρι σε ένα μεγάλο ταψί και χαρακώνουμε το κρέας διαγώνια. Με ένα μικρό μαχαίρι κάνουμε μικρές τομές στο κρέας και μπήγουμε στις τομές τις σκελίδες σκόρδου. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι για να πάρει νοστιμιά. Ψήνουμε το χοιρομέρι για 2 ώρες στο φούρνο. Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το άλειμμα φρούτων πορτοκάλι, το ½ φλυ-τζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Αποσύρουμε το γλάσο από τη φωτιά και αλείφουμε με αυτό όλη την επιφάνεια του κρέατος. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το χυμό πορτοκαλιού στο ταψί με το κρέας. Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το κρέας για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής ή σε μία μεγάλη πιατέλα, το καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτo και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά. Κόβουμε το χοιρομέρι σε φέτες και το σερβίρουμε με τα κρεμμυδάκια και το ζουμί του, συνοδεία πικάντικου πουρέ κολοκύθας.

Δείτε τη συνταγή στο www.dimitrisskarmoutsos.gr.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Email
Scroll Up