fbpx

Ριγκατόνι με πανσέτα, τυρί Taleggio, St. Dalfour Αχλάδι & δενδρολίβανο

Μια εντυπωσιακή gourmet συνταγή της Ιταλικής κουζίνας.

ΥΛΙΚΑ

  500 γρ. ζυμαρικά Ριγκατόνι
  100 γρ. λεπτές φέτες πανσέτα ιταλική (ή μπέικον)
  150 γρ. τυρί Taleggio (ιταλικό μαλακό τυρί, ή εναλλακτικά μαλακό μπλε τυρί)
  3 κoυτ. σούπας St. Dalfour Αχλάδι
  375ml ζωμός λαχανικών
  2 φρέσκα κλωναράκια δενδρολίβανο

Μαρμελάδα Αχλάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 2 λίτρα αλατισμένο βραστό νερό για 10 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε τα ζυμαρικά στην άκρη.
Τοποθετούμε τις φέτες της πανσέτας σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε για 5-10 λεπτά στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις παρακολουθούμε για να μην καούν.

Εν των μεταξύ ετοιμάζουμε το ζωμό λαχανικών, να σιγοβράσει. Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια 2 εκατοστών και μαδάμε το κλωνάρι του δενδρολίβανου. Αφαι-ρούμε την πανσέτα από το φούρνο και τη σπάζουμε σε κομματάκια. Προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τα ζυμαρικά το ζωμό, όλα τα υπόλοιπα υλικά, την μαρμελάδα St. Dalfour Αχλάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Email
Scroll Up