fbpx

Ρολάκια με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο

credits: @st.dalfoursweden

Αυτά τα ρολάκια με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο είναι μια εκπληκτική επιλογή για γλυκό σνακ και ένα τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ.

Για τη ζύμη: 

♦ 30 γρ. φρέσκια  μαγιά
300ml γάλα βρώμης (ή κανονικό γάλα)
♦ 
90 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 
♦ 
2 κ.γλ. αλεσμένο κάρδαμο
♦ 
3 γρ. αλάτι 
♦ 
540 γρ. αλεύρι
♦ 
100 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (ή βούτυρο)

Για τη γέμιση: 
♦ 150 γρ. αμυγδαλόπαστα
♦ 
100 γρ. μαρμελάδα  St.Dalfour Βατόμουρο
♦ 
45 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 
♦ 
75 γρ.  μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (ή βούτυρο)
♦ 
10 γρ. βανίλια με ζάχαρη 
♦ 
6 γρ.  αλέυρι

Για το γλάσο:
♦ 50 γρ. νερό
♦ 
45 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το γαρνίρισμα:
♦ Ζάχαρη άχνη
♦ 
Ψιλοκομμένα αμύγδαλα/ αμυγδαλόψιχα

                ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη ζύμη:
1. Θρυμματίζουμε τη μαγιά σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα βρώμης (ή το κανονικό γάλα) στους 38ο C και το ρίχνουμε στο μπολ, μαζί με τη ζάχαρη, το κάρδαμο και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.

2. Προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ το μείγμα που ετοιμάσαμε, ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τις άκρες. Η ζύμη θα πρέπει να είναι γυαλιστερή και ελαστική. Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε τη ζύμη, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση:
1.
Στο μούλτι, τρίβουμε την αμυγδαλόπαστα και μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Προσθέτουμε  100 γρ. μαρμελάδα  St.Dalfour Βατόμουρο και αναμειγνύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Βάζουμε το μείγμα να πάρει μια βράση και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Σε μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί απλώνουμε τη ζύμη και αλείφουμε με τη γέμιση. Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση και την κόβουμε σε λωρίδες, πάχους 2 εκατοστών. Έπειτα στρίβουμε τις λωρίδες και τις τυλίγουμε σε ρολάκια.

3. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε 2 λαδόκολλες και τα αφήνουμε  να φουσκώσουν κάτω από μια πετσέτα για 1,5-2 ώρες. Τα τελευταία 30’ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

4. Όταν πλέον έχουν φουσκώσει τα ρολάκια μας, τα αλείφουμε με το γλάσο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα και τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 10-12 λεπτά. Προαιρετικά, αλείφουμε ξανά με γλάσο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print