fbpx

Ρολό με μαρμελάδα St. Dalfour 4 Φρούτα και Καρύδα

Ρολό με μαρμελάδα St. Dalfour 4 Φρούτα και Καρύδα. Μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Σκαρμούτσου στα πλαίσια της συνεργασίας του με την St. Dalfour.

ΥΛΙΚΑ

  λίγο βούτυρο, για βουτύρωμα
  150 γρ. καρύδα τριμμένη
  300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για αλεύρωμα
  3 κ.σ. μουσκοβάντο (μαλακή σκούρα ζάχαρη, θα τη βρείτε σε όλα τα supermarkets)
  3 κ.σ. ζάχαρη
  150 γρ. φυτικό μαγειρικό λίπος
λίγο αλάτι
  100ml γάλα καρύδας
  100ml γάλα
  280 γρ. St. Dalfour 4 Φρούτα

Μαρμελάδα Τέσσερα φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 45 x35 εκ. και το απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας, με τη βουτυρωμένη πλευρά προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το χαρτί ψησίματος με τη μισή ποσότητα της τριμμένης καρύδας. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη μουσκοβάντο, τη λευκή ζάχαρη, το φυτικό λίπος, μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα μαρίζ, μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια μας για 1-2 λεπτά. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο 40×30εκ. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος, που έχουμε πασπαλίσει με καρύδα. Απλώνουμε το άλειμμα τέσσερα φρούτα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα. Ρολάρουμε σφιχτά τη ζύμη με τη γέμιση με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος και τυλίγουμε το χαρτί σφιχτά γύρω από τη ζύμη.

Στη συνέχεια, τυλίγουμε το ρολό με αλουμινόχαρτο και στρίβουμε τις άκρες να σφραγίσουν καλά. Τοποθετούμε μία σχάρα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε το τυλιγμένο ρολό πάνω σε αυτήν. Ρίχνουμε στο ταψί βραστό νερό, φροντίζοντας να μην ακουμπάει το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από ζύμη (μόνο με μαρμελάδα). Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε τη συνταγή στο www.dimitrisskarmoutsos.gr.

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Scroll Up