Μαρινάρετε το χοιρινό κρέας με αυτή τη καταπληκτική μαρινάδα με μαρμελάδα Δαμάσκηνο της St. Dalfour! Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!
ΥΛΙΚΑ
♦ 1 βάζο (284γρ.) St. Dalfour Κίτρινα Δαμάσκηνα
♦ ¼ κουτ. γλυκού κινέζικο μίγμα πέντε μπαχαρικών
♦ 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
♦ ½ – 1 κουτ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
♦ 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
♦ 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
♦ 2 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
♦ ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)
♦ 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αναμειγνύουμε πρώτα τα υγρά υλικά και το μαρμελάδα St. Dalfour Δαμάσκηνο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μετά τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί καλά. Αν δεν το χρησιμοποιήσουμε αμέσως, καλύτερα να το βάλουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Για ψήσιμο στο γκριλ, μαρινάρετε για περισσότερο από 8 ώρες.
Η μαρινάδα αυτή ταιριάζει υπέροχα με το χοιρινό: Μαρινάρετε για τουλάχιστον μια ώρα τα κομμάτια του χοιρινού. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα και βάλετε το κρέας να μαγειρευτεί. 5 λεπτά πριν το τέλος, αραιώστε τη μαρινάδα που θα σας έχει περισσέψει με λίγες σταγόνες νερό και ρίξτε την στο τηγάνι. Η υπέροχη αυτή σάλτσα θα γλασάρει , αγκαλιάζοντας προκλητικά τα κομμάτια του χοιρινού.
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…