fbpx

Σφολιατίνια με τυρί, προσούτο & μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι.

Σφολιατίνια με τυρί, προσούτο και St. Dalfour Πορτοκάλι
credits:@brightmomentco

Αυτά τα σφολιατίνα με τυρί, προσούτο και St. Dlafour Ποστοκάλι θα είναι μια gourmet, εντυπωσιακή έκπληξη στο τραπέζι σας!

ΥΛΙΚΑ

1/3 κούπας μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι
1 χούφτα σπαράγγια με κομμένες τις άκρες.
2 φύλλα σφολιάτας (σε θερμοκρασία δωματίου)
240 γρ. Πεκορίνο (ή παρμεζάνα ή κατσικίσιο τυρί) σε φέτες.
♦  120 γρ. Προσούτο
♦  1 αυγό, χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό.

                ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα σπαράγγια με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά τα σπαράγγια
  3. Αφού ξεπαγώσουμε τα φύλλα σφολιάτας και έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα ξετυλίγουμε πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, για να τα ανοίξουμε στη συνέχεια με τον πλάστη.
  4. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 10-12 τετράγωνα. Στο κέντρο κάθε τετραγώνου απλώνουμε με τη σειρά: 1/2 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour Πορτοκάλι, μια φέτα προσούτο, 4 σπαράγγια και 1 φέτα τυρί.
  5. Ενώνουμε τις 2 απέναντι γωνίες κάθε τετραγώνου και πιέζουμε για να κλείσουν
  6. Στη συνέχεια αλείφουμε τα σφολιατίνια με αυγό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.⠀

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print