fbpx

Υπέροχο Σπιτικό Σιρόπι Παγωτού με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο & Ρόδι

Ένα ονειρεμένο σπιτικό σιρόπι που απογειώνει γευστικά το παγωτό βανίλια

credits: @stdalfourusa

ΥΛΙΚΑ

  500 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα
  2 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο & Ρόδι
  2 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού
  1/2 κ.γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου

                ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Στραγγίστε τα βατόμουρα, στίψτε τα και κρατήστε τον χυμό τους. Κρατήστε στην άκρη τα στιμμένα βατόμουρα. 
  2. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού, 2 κουταλιές της σούπας από τον χυμό βατόμουρων και 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα Βατόμουρο & Ρόδι, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι αναμείξτε τον υπόλοιπο χυμό βατόμουρων με τα στιμμένα βατόμουρα και αφήστε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέστε το μείγμα του άμυλου καλαμποκιού και μαγειρέψτε το σιρόπι για 1 – 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει. 
  4.  Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα αμυγδάλου.
  5. Αφήστε το να κρυώσει.
  6. Συνοδέψτε το αγαπημένο σας παγωτό βανίλια με το υπέροχο αυτό σιρόπι

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print