Στραγγίστε τα βατόμουρα, στίψτε τα και κρατήστε τον χυμό τους. Κρατήστε στην άκρη τα στιμμένα βατόμουρα.
Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού, 2 κουταλιές της σούπας από τον χυμό βατόμουρων και 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα Βατόμουρο & Ρόδι, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα κατσαρολάκι αναμείξτε τον υπόλοιπο χυμό βατόμουρων με τα στιμμένα βατόμουρα και αφήστε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέστε το μείγμα του άμυλου καλαμποκιού και μαγειρέψτε το σιρόπι για 1 – 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Αφήστε το να κρυώσει.
Συνοδέψτε το αγαπημένο σας παγωτό βανίλια με το υπέροχο αυτό σιρόπι