Σ’ αρέσουν τα σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας; Αυτή η εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή θα σου λύσει τα χέρια και θα σου θυμίσει γεύσεις παιδικών αναμνήσεων.
Υλικά:
♦ 300 γρ. ωμά φουντούκια
♦ 100 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι
♦ 150 γρ. κακάο
♦ 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
♦ 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
♦ 50 γρ. ζάχαρη καρύδας για extra γλυκύτητα
Για τη γαρνιτούρα:
♦ 100 γρ φουντούκια ψιλοκομμένα ή επιπλέον σκόνη κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1) Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν λείο μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε.
2) Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε ξανά, σε γρήγορο ρυθμό. Το μείγμα θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερό για να το πλάσουμε. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε περισσότερο κακάο. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε περισσότερο σιρόπι σφενδάμου/αγαύης.
3) Σχηματίζουμε μπάλες από το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει ( περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας η κάθε μπάλα).
4) Σε ένα μπολ ρίχνουμε ψιλοκομμένα φουντούκια ή κακάο και μετά βουτάμε τις μπάλες για να τις διακοσμήσουμε.
5) Τοποθετούμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο για 30 λεπτά.
6) Ήρθε η στιγμή της απόλαυσης!
Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…