fbpx

Vegan Vietnamese Spring Rolls με Mαρμελάδα St.Dalfour Κουμκουάτ

Οι Ασιατικές γεύσεις αγαπούν τα φρέσκα λαχανικά και τις φρουτώδεις νότες!

credits: @st.dalfoursweden

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. τόφου
2 κ.γλ. αλεύρι
1 κ.σ. ηλιέλαιο
3 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Κουμκουάτ
Αλάτι

Spring Rolls:⠀
Rice paper
♦ Ψιλοκομμένα καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια, κόκκινη πιπεριά, κόκκινο λάχανο και αβοκάντο

Σάλτσα (dip):
♦ 100 ml σάλτσα σόγιας
♦ 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
♦ 1 κ.γλ ζάχαρη
♦ 1/2 με 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
♦ 1 σκελίδα σκόρδο
♦ 1 κ.σ. σησαμέλαιο
♦ 4 ml χυμό λάιμ

                ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  1. Για τη σάλτσα dip: σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά και διατηρήστε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.  
  2. Κόψτε το τόφου σε μικρά κομμάτια. Βάλτε το αλεύρι σε ένα πιάτο και πανάρετε με αυτό τα κομμάτια του τόφου. Στο μεταξύ, ανακατέψτε την μαρμελάδα St.Dalfour Κουμκουάτ με 1 κ.σ. κρύο νερό σε ένα μπολ. Ρίξτετο μείγμα στο τηγάνι και μαρινάρετε για λίγα λεπτά σε σιγανή φωτιά, προσθέτοντας λίγο αλάτι.  
  3. Προετοιμάστε τα rice papers σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Γεμίστε τα Vietnamese Spring rolls με τα αγαπημένα σας λαχανικά. Χρησιμοποιήσαμε καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπεριές, κόκκινο λάχανο και αβοκάντο και μην ξεχάσετε το μαριναρισμένο τόφου. 
  4. Τυλίξτε τα spring rolls, βουτήξτε τα στο dip και απολαύστε!

⠀⠀

                      Ευγενική προσφορά της συνταγής από  @st.dalfoursweden​​​​​​​​​

Μοιραστείτε τη συνταγή με τους φίλους σας…

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print